vijf punten voor D.E.S 2-3-4

18 okt

Zaterdag konden eindelijk al de vier de D.E.S. – teams spelen voor de bondscompetitie. Het tweede achttal moest aantreden tegen het altijd degelijke EAD Asten. De wedstrijd begon goed voor het tweede achttal door een winstpartij van Evert van de Pol en een remise van Annemieke Stunneberg tegen één van de sterke dammers A.van Outheusden. Hierna volgde er nog een paar remises van Wim Lammers, Arno Bos en Richard Cousijnsen. Het venijn zat in de staart van de wedstrijd door twee nederlagen van Henri van Hierden en Evert Evers. Invaller Bram Cysouw won gelukkig het moeilijke eindspel zodat er toch een 8-8 gelijkspel genoteerd kon worden.

D.E.S 3 wint met ruime cijfers van LDG Leiden

Het derde achttal heeft zich zelf een goede dienst bewezen door de belangrijke uitwedstrijd tegen LDG 1 uit Leiden te winnen. De Lunterse dammers zaten geconcentreerd te dammen en hadden er echt zin in. Jaap Heij opende de score door in het middenspel zijn tegenstander v.der Plas vast te zetten met als gevolg schijfwinst en even later partijwinst. De 0 -4 kwam op het bord van Henk Timmer die zijn tegenstander ook hard van het bord af zette. Michel Hendriksen scoorde een mooie blauwe remise uitslag tegen Hans Kreder. De 1-7 kwam op naam van Robbert Westerink die fraai won van Marcel Maurtis. De overwinning werd veilig gesteld door twee remises van Arjan van Galen en Marinus Willemsen. Jaap van Hierden sr won ook een schijf en maakte het eindspel netjes af. Chris Versteegen had medelijden met de tegenstander gekregen en moest zich in het eindspel gewonnen geven tegen Kwartel. De overwinning was toen al binnen en de uitslag werd hiermee 5-11 in het voordeel van D.E.S. 3.

D.E.S. 4 wint eerste wedstrijd met 10-6

Het 4e tiental is de competitie uitstekend begonnen. Twee mooie winstpartijen van Levien Cysouw en Frans Lamers betekende een 4-0 voorsprong. Hierna volgde er diverse remises en slechts één nederlaag van Gerrit Alink. Johan de Haas zorgde voor een passend slot door het eindspel in winst om te zetten zodat de eindstand 10-6 werd. De eerste twee punten waren hiermee binnen voor D.E.S. 4.