DES verliest beker, maar wint €4.000

16 jun

Dinsdag beleefde DES een mooie afsluiting van het seizoen. In het eigen clubgebouw werd de Gelderse bekerfinale gespeeld tegen landskampioen Huissen. Helaas bleek deze net te sterk, maar DES had de winst al binnen. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er door het rabo coöperatiefonds een cheque van 4.000 euro uitgereikt. Met dit geld heeft DES een noodzakelijke renovatie aan het dak kunnen doen. Het bestuur heeft zich de afgelopen jaren ingezet om te zorgen dat het clubgebouw ook voor de toekomst in goede staat blijft. Na verschillende investeringen waren de financiële middelen niet voldoende om een noodzakelijke vernieuwing van het dak uit te voeren. Daarom werd hulp gevraagd van het Rabo coöperatiefonds. Door middel van dit fonds willen de leden van de rabobank een deel van de winst delen met de maatschappij. Elk jaar worden verschillende projecten ondersteund, en worden voor de maatschappij belangrijke instellingen en verenigingen geholpen.

De aanvraag van DES werd tot hun vreugde  gehonoreerd en twee leden van het fonds reikten een cheque van 4000 euro uit. Martien van Dijk van het fonds was blij dat de leden, en vooral ook de jeugd van de vereniging zich hadden ingezet, om zo aan de toekomst van de damclub te werken. Door het geld dat zij opgehaald hadden, en het werk dat was verzet, wordt er voor gezorgd dat ook de kinderen van de huidige jeugdleden nog in Lunteren kunnen dammen. Het coöperatiefonds wilde dit graag ondersteunen, waarvoor damclub DES hen vanzelfsprekend zeer dankbaar is.

Daarna begon het tweede belangrijke onderdeel van de avond. Het bekerteam had na een aantal goede overwinningen de bekerfinale bereikt. Hetzelfde gold voor landskampioen Huissen, die met een sterke formatie naar Lunteren kwam. De opstelling was verrassend, waardoor Harmjan Lammers het op moest nemen tegen de Huissense topper Geert van Aalten. Het werd voor het Lunterse talent een hardhandige kennismaking met het niveau van een grootmeester. Een leerzame ervaring, maar DES kwam hierdoor wel op achterstand. Marcel Monteba kwam op het tweede bord onder druk te staan tegen Berends. Hij kon zijn zwaktes echter repareren en naar een gelijkwaardige positie schuiven.

Arjen Timmer probeerde tegen de op papier zwakste schakel aan Huissense kant voor de tegentreffer te zorgen, maar slaagde daar niet in. Van Loenen speelde een rustige klassieke stand, en kwam niet in de problemen. De Lunterse hoop was nog gevestigd op kopman Klarenbeek, die tegen de nummer zes op het afgelopen nk, Jasper Lemmen speelde. Die zag dat remise genoeg was voor de bekerwinst. Henk kreeg tempivoordeel, maar kon niet voldoende doordrukken. Lemmen behield een stevige basis, waar geen doorkomen aan was, en sleepte zo de noodzakelijke remise binnen. Huissen ging zo verdiend met de beker naar huis, en liet DES met lege handen achter. De Lunteranen kunnen echter terugkijken op een goed seizoen, want op een mooie manier afgesloten werd.

One Reply to “DES verliest beker, maar wint €4.000”

  1. Mooi stuk! Het was een succesvol seizoen voor DES. Provinciaal dus de bekerfinale gehaald en met het eerste team 2e geworden in de Gelderse Hoofdklasse. Het landelijke eerste én tweede team hebben zich gehandhaafd na promotie. Er waren ook vele, vele jeugdsuccessen en vooral dankzij Wijnand is de buitenkant van het damgebouw prachtig gerenoveerd.

Gesloten voor reacties.