DES 1-speler Marcel Monteba wint Golden Prague!!!

11 jun

De ‘meteorologische’ zomer is aangebroken en dat is te merken aan de zomertoernooien. Na Salou (waar Brenda van Voorthuizen overigens verdienstelijk presteerde en dat hopelijk ook komend seizoen in DES 2 gaat doen) was het de beurt aan Praag. Samen met Gerard Zijlema en Jaap Vink (van WSDV Wageningen) trok Marcel Monteba daar ten strijde. En hoe!

In de eerste ronde wint hij van Ivo Kristek en gelijk daarna moet ook jeugdspeler Mike Koopmanschap eraan geloven (zie foto). In de derde ronde consolideert Marcel zijn voorsprong door te winnen van de speler met de mooiste en moeilijkste naam: Batjargal Baldangotov (een nieuw Mongools talent??), de speler die uiteindelijk verrassend derde wordt!. Dan volgen er drie remises op rij, en wel tegen respectievelijk Ainur Shaibakov, Arjan van den Berg en Jiri Sysel. Waarlijk geen slechte spelers! In de zevende ronde wordt ten slotte een andere Nederlandse jeugdspeler aan de zegekar gebonden: Robin Vogelaar.

Marcel eindigde hierdoor op een gedeelde eerste plek met 11 punten uit 7 wedstrijden, samen met het Russische supertalent Shaibakov. Echter, SB en weerstand en wat niet al meer, was in het voordeel van Marcel. Zo werd Marcel eerste, een geweldig resultaat! We kijken uit naar zijn, al dan niet technische, verslag!


Marcel (rechts) in actie tegen Koopmanschap van SNA.