DES uitgeschakeld in bekercompetitie

8 jun

DES Lunteren uitgeschakeld in halve finale bekercompetitie van Nederland.

Damclub DES deed zaterdag  met een gehavend viertal mee aan de tweede ronde van de bekercompetitie van Nederland. Het was helaas door diverse oorzaken niet mogelijk om een  sterk viertal op de been te brengen. Hierdoor was het voor het viertal in een zware poule met Van Stight Thans- Schiedam TDV – Tilburg en CTD- Arnhem een bijna onmogelijke opgave om door te gaan. De eerste wedstrijd tegen de favoriet Van Stigt Thans leverde een 7-1 nederlaag op De eer werd aan bord 1 de eer gered door Arwin Lammers. Arwin speelde remise tegen een van de topspeler Nederland Ron Heusdens. De tweede wedstrijd tegen TDV eindigde in een 6-2 nederlaag door twee remises van Arwin Lammers en Stijn Overeem. De laatste wedstrijd tegen CTD – Arnhem ging om des keizers baard. Beide 4-tallen waar uitgeschakeld en het onderonsje eindigde toch nog in een 4-4 gelijkspel. Arwin Lammers hield aan bord 1 Henk Grotenhuis en Harkel op remise.

3931219

Stijn Overeem verloor verrassend van Erik van de Weerhof. De verrassingen waren aan bord 3 –4 waar de jeugdspeler Johan Top netjes won van Leo Steijntjes. Tristan van de Velde speelde netjes remise tegen Rommie Moerlie. Hierdoor pakte DES nog een puntje in deze halve finale. DES eindigde op een vierde plaats en is zodoende uitgeschakeld voor een finale plaats.

Ik wilde Stijn (chauffeur)! Arwin, Johan en Tristan bedanken dat ze onze damclub hebben willen vertegenwoordigen afgelopen zaterdag

foto 1 Arwin Lammers pakte netjes drie punten

Teams 1 2 3 4 We Pu Bs
1 Van Stigt Thans 4 5 7 3 5 8
2 TDV 4 5 6 3 5 6
3 CTD Arnhem 3 3 4 3 1 -4
4 DES Lunteren 1 2 4 3 1 -10