Annemieke Stunnenberg 8e op NK sneldammen

12 jun

In seizoen 2019 speelden 6 DES dammers in het denksportcentrum in Utrecht in de verschillende A finale groepen van het NK sneldammen. Door Corona konden de kampioenschappen in 2020 en 2021 niet doorgaan. Maar in 2022 deden weer 6 DES dammers mee aan het NK sneldammen in het denksportcentrum in Apeldoorn.

In Apeldoorn haalde alleen Annemieke Stunnenberg de A finalegroep bij de categorie Vrouwen. Annemieke was met haar 8e plaats de topper van DES bij het NK sneldammen. En dat niet alleen. Annemieke was deze dag ook de chauffeur van de groep dammers die in Apeldoorn gingen sneldammen. Is er een verband tussen sneldammen en autorijden? Ga je beter sneldammen na autorijden?

De DES dammers hadden in Apeldoorn geen gebrek aan supporters: Paul Wijninga, Evert van de Pol en Marinus Willemsen waren op locatie en op afstand werden de prestaties gevolgd via de WhatsAppp groep DES, de WhatsApp groep DES1 en Toernooibase.

Na 90 minuten uitloop op het tijdschema van het toernooi namen de DES dammers bij de prijsuitreiking toch 3 bekers mee naar huis omdat winst in de B finalegroep of C finalegroep ook een prijs opleverde. Gingen de DES dammers voor de bekers en niet voor de titels?

Hieronder staan de prestaties van de verschillende DES dammers.

Matthias de Kruijf 9e plaats Categorie A; Henk Klarenbeek 11e plaats Categorie A; Kampioen Categorie A is Gerlof Kolk.

Annemieke Stunnenberg 8e plaats Categorie Vrouwen. Kampioen Vrouwen is Olga Kamychleeva.

Wijnand Voskuil 9e plaats Categorie B. Kampioen Categorie B is Jules Martens.

Anton Huibers 13e plaats Categorie Pupillen Silas Schuitemaker 16e plaats Categorie Pupillen. Kampioen Pupillen is Alexei Ovsyanko.

Silas wint de eerste prijs in groep C bij de pupillen.