DES biedt titelkandidaat Huissen goed partij

1 okt

Vooraf was al duidelijk dat het een lastige wedstrijd zou worden. Het verschil tussen promovendus DES Lunteren en titelkandidaat Huissen is groot. Desondanks wisten de Lunteranen goed partij te bieden, en gingen na een 13-7 nederlaag niet ontevreden naar huis.

Arwin Lammers is de man in vorm. Net als in de vorige wedstrijd wist hij vrijwel uit het niets een schijf te winnen, waarna hij opnieuw, nu met een leuk offertje, de winst naar zich toe trok. Ook Arjen Timmer was tevreden, tegen grootmeester en zijn oudtrainer Krajenbrink tekende hij voor een degelijke remise. Ronald van de Beek lukte dat niet, zijn kortevleugelopsluiting bleek te veel van het goede, wat door Stokkel afgestraft werd. Ook de spannende partijopzet van Mark Sanders tegen veelvoudig Nederlands kampioen Baljakin bleek te veel van het goede, en ook dat werd afgestraft.

Knappe remises volgden wel van Erwin van Hierden tegen grootmeester Gerard Jansen, van Harmjan Lammers tegen de sterke Oekraïner Lagoda en van Aldert van Eck tegen de Letse topgrootmeester Valneris. Intussen was invaller Arno Bos tegen een nederlaag aangelopen tegen Geert van Aalten, waarna de wedstrijd was beslist.

Ook Stijn Overeem verloor na een spannende partij van Fred de Koning, waarna tot slot Henk Klarenbeek zijn kansrijke ogende omsingeling niet in voordeel wist om te zetten en de eindstand bepaalde op 13-7.