DES grijpt net naast titel op NK jeugdteams

27 jun

In Huissen werd afgelopen zaterdag het sneldamkampioenschap van Nederland voor teams gehouden. DES had zich met twee viertallen ingeschreven voor dit kampioenschap. Het eerste viertal speelde met Harmjan, Arwin,Gerlinda en Melanie. Het tweede viertal bestond uit Matthias, Henk, Dennis en Joan.

Beide teams begonnen met een overwinning. DES 1 won met 8-0 van de PWG’s -Gravenpolder. DES 2 won met 5-3 van O.G. uit Drachten. In de tweede ronde werd het onderonsje nipt met 5-3 gewonnen door DES 1. In de derde ronde versloeg DES 1 met 7-1 het D.E.Z./NKGZ uit Hattemerbroek. In de vierde ronde was er de topper tegen het eveneens ongeslagen W.S.D.V. 4 uit Wageningen. DES 1 wist van deze grote favoriet voor de titel met 5-3 te winnen. Melanie won in een voordelige stand op de klok van Jannes Kromhout. Harmjan en Arwin speelde beide remise tegen Jesse van Beek en Gerben Steenbergen. Gerlinda wist in een 4 om 2 dammen eindspel Jan Groenendijk fraai op remise te houden. Hierna volgde derde overwinningen van 8-0 tegen SNA-VB1 2 en 7-1 op Reeuwijk. Het lunterse viertal kwam in de achtste ronde goed weg tegen de thuisclub VBI Huissen 1 met een 4-4 gelijkspel. In de negende ronde liet DES een belangrijk punt liggen tegen de nummer vier VGO uit Hoornaar. Melanie won, Gerlinda en Harmjan speelde remise. Arwin ging helaas in een overmachtseindspel onderuit tegen Martijn de Leeuw. W.S.D.V. 1 won en kwam hiermee op gelijke hoogte met DES 1. De laatste ronde zorgde voor bijna nog een spannende ontknoping. DES 1 won netjjes met 6-2 van W.S.D.V. 2 en moest nu wachten wat W.S.D.V. 1 deed tegen DES 2. Henk Jongbloed won fraai van Gerben van Steenbergen. Dennis en Joan verloren van Jan Groenendijk en Jannes Kromhout. Matthias kon helaas niet winnen van Jesse van Beek zodat de eindstand 3-5 werd voor W.S.D.V. 1. Het kampioenschap werd nu door de weerstandpunten bepaald: W.S.D.V. bleek vier weerstandpunten meer te hebben dan ons eerste viertal. DES 1 kan deze mooie tweede plaats terugkijken op een uitstekend kampioenschap voor teams. Acht winstpartijen en twee remise zorgde voor 18 punten uit 10 wedstrijden. Het tweede viertal behaalde een mooie tiende plaats met 10 punten uit 10 wedstrijden.

Persoonlijke score DES 11. Melanie Voskuil 10-17 2. Gerlinda Schaafsma 10-16 3. Harmjan Lammers 10-15 4. Arwin Lammers 10-14