Jeugd

Damvereniging DES Lunteren heeft een succesvolle jeugdopleiding. Dat is wel te zien aan de goede resulaten die gehaald worden bij diversen toernooien. Eind vorig jaar (2011) werden de welpen en de pupillen eerste op het Nederlands Kampioenschap voor viertallen.
Ook persoonlijk scoort de jeugd goed. Thomas van de Lagemaat werd in januari 2012 kampioen van Gelderland bij de welpen. Niet alleen op nationaal, maar zelf internationaal wordt er meegespeeld. Melanie Voskuil speelde in augustus 2011 mee met het Europees Kampioenschap in Talinn (Estland). Zij werd hier gedeeld 5e, een zeer goede prestatie!

De jeugd traint elke vrijdagavond van half zeven tot ongeveer kwart voor acht in het damgebouw onder leiding van Jaap Heij, Arno Bos, Jan Heij en Arwin Lammers. Er wordt eerst ongeveer een half uur getraind en daarna wordt er een onderlinge competitie gespeeld met ongeveer 25 dammers en damsters. Sommige avonden worden er andere leuke damactiviteiten georganiseerd.

Er wordt elk jaar aan veel toernooien meegedaan. Hierbij kunnen mooie bekers gewonnen worden. Daarnaast is er elk jaar de jeugdcompetitie waarbij er op een aantal vrijdagavonden tegen clubs uit de regio gespeeld wordt.

De kosten zijn slecht €5,00 per maand. Er hoeft alleen betaald te worden voor de 10 maanden dat het seizoen duurt (september tot juni).

Vind je het leuk om te dammen en wil je er heel goed in worden, dan moet je een keer vrijdagavond komen kijken in het damgebouw.

DES organiseert elke jaar het schooldamkampioenschappen van Lunteren. Bij dit toernooi kunnen alle kinderen van de bassischolen uit Lunteren meespelen. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met de damsport.

Voor nieuws over de jeugd: klik hier

jeugd