Lunteren pakt eerste punt

24 okt

In de Gelderse Hoofdklasse heeft DES Lunteren haar eerste punt weten te behalen. In een partij met wisselende kansen werd aan het eind een 8-8 gelijk spel genoteerd.

Een gelijkspel van Harmjan Lammers tegen Maarten Nas zorgde voor de eerste uitslag. In een gelijkwaardige partij werd na 41 zetten de remise gegeven. Robbert Westerink won zijn eerste partij van het seizoen voor DES. Zijn tegenstander Joppe Lemmen speelde met een naamloos skelet en deed dit lang goed. Door een fraaie damcombinatie werd het toch te moeilijk voor Lemmen en moest hij opgeven. Hierdoor stond Lunteren met 3-1 voor.

Hierna volgde er drie remises. Johan Top speelde een goede partij. In één van zijn eerste aanvallende partijen van zijn carrière als dammer moest hij met een remise genoegen nemen tegen Mark Jager. Na afloop van de partij kreeg Johan verschillende complimenten, omdat hij de aanval zo goed had gespeeld. Helaas zat er niet meer in dan remise. Ook Henk Klarenbeek kwam niet verder dan remise. Zijn tegenstander Thijs Gerritsen maakte geen fouten, met remise als logisch gevolg. Arwin Lammers speelde tegen Joop Geurts. Arwin zette een omsingeling in, die op het oog goed leek, maar Joop Geurts kon de stand van Arwin goed onder druk zetten. Toen Arwin nog drie minuten over had voor twintig zetten werd het oppassen geblazen. Arwin speelde snel en maakte gelukkig geen fout. Na de vijftigste zet kon hij de stand nog eens goed bekijken en kwam tot de conclusie dat het voor beide spelers niet meer te winnen was. Zijn tegenstander ging hiermee akkoord en tekende voor de remise.

De nederlaag van Evert Evers was niet helemaal ingecalculeerd. Evert Evers speelt een goed seizoen en had al verschillende partijen gewonnen van, op papier, betere tegenstanders. Helaas zat het er vanavond niet in. Evert kon niet voorkomen dat Willem van den Berg een overmachtseindspel op het bord kreeg en dus de partij won. Tussenstand 6-6.

Ook Jaap Heij kon niet winnen van zijn tegenstander. Het zag er zelfs heel erg slecht uit voor Jaap. Jaap werd al vroeg in de partij onder druk gezet en leek van het bord geschoven te worden, maar had toch nog een remisevariant ingebouwd. Tegenstander Albert Eggink dacht alles onder controle te hebben, maar kon niet voorkomen dat ook Jaap met een remise naar huis toe ging.

De laatste partij van de avond werd gespeeld door Arno Bos. Arno speelde een goede partij tegen Eep van Manen en was op weg naar een overwinning. Op de 52ste zet kwam hij zelfs twee schrijven voor, omdat zijn tegenstander offerde. Wel zou Eep hierdoor doorbreken. Arno speelde het eindspel goed, maar kon niet voorkomen dat twee van zijn schrijven verloren gingen. Hierdoor moest ook Arno genoegen nemen met een remise in een kansrijke stand.

Zes remises, één overwinning en één nederlaag verder zorgde er dus voor dat DC Lent tegen DES Lunteren eindigde in een 8-8 gelijkspel. Voor Lunteren het allereerste punt van het seizoen. Helaas staat het na drie rondes nog steeds op de laatste plaats, maar het lijkt erop dat DES de smaak weer te pakken heeft. De volgende wedstrijd tegen op zes november tegen DZW Warnsveld, die ook nog maar één punt hebben, moet dit gaan bewijzen.

 

One Reply to “Lunteren pakt eerste punt”

Gesloten voor reacties.