Topduel in OC DES

26 okt

De onderlinge competitie van DES is nu twee maanden onderweg, en in beide groepen begint langzaam zichtbaar te worden welke spelers dit jaar om de titel gaan strijden. In groep 1 lijken Arjen Timmer en Aldert van Eck los te komen van de achtervolgers, terwijl in groep 2 dit het geval is voor William Garrits en Ries van Ee. Maar de competitie duurt nog lang, en er kan nog van alles gebeuren!

In groep twee werden er gisteravond een aantal interessante partijen gespeeld. William Garrits overtuigde opnieuw met zijn spel en hij had weinig moeite om Jan Heij, die drukker was met andere dingen dan met dammen, van het bord te zetten. Ries van Ee won ook, al ging het beduidend moeizamer tegen Kees Blankestijn, die een sterke opening speelde. In het middenspel was de schijvenverdeling van Kees niet optimaal, zodat Ries kon doorbreken naar dam. Gerlinda Schaafsma en Dennis Bos speelden een klassiekige partij waarin het evenwicht nooit echt werd verbroken: 1-1.

Jaap Veenendaal en Henk Jongbloed, laatstgenoemde gaat weer wat vaker komen en zal waarschijnlijk in groep 1 ingedeeld worden, speelden een bloedstollend spannende partij. In tijdnood werd de klok maar stilgezet, zodat voldoende tijd over bleef om een complexe stand uiteindelijk naar de remisehaven te manoeuvreren. Daar kwam Henk goed mee weg, want zijn Ghestem kwam niet goed uit de verf.

In groep 1 won Arno Bos (de nieuwe¬†‘DES-international’) in een klassieke partij van Jaap Heij, door een doorbraak te forceren op de korte vleugel van Jaap. Dik van Roekel en Berrian Lammers deelden de punten na een spannende partij waar, hoe kan het ook anders bij Dik, combinaties weer een grote rol speelden. Koploper Arjen Timmer tot slot, werd in het defensief gedrongen door Aldert van Eck. Juist toen laatstgenoemde geen kansen meer zag en remise aanbood, counterde Arjen verrassend. Aldert vond de enige remisevariant niet en kwam een schijf achter. In het eindspel leek het toch nog op remise af te stevenen, maar kon Arjen nog net door een dubbele vang de winst naar zich toe trekken.

De nieuwe tussenstanden zullen binnenkort op deze site gepubliceerd worden. Wegens technische problemen is dit tot op heden nog niet gelukt. Volgende week de kraker tussen DES en BDSV Barneveld in de Gelderse Hoofdklasse!