Driemaal winst voor DES

11 dec

Het was vandaag een top weekeinde voor alle drie de DES-teams. Het eerste tiental maakte korte metten met het gepromoveerde Hordijk&Hordijk uit Culemborg. De overwinning van 13-7 was geen eens geflatteerd te noemen. Erwin won na 3 uur via een listig zetje van Jeroen Pastist. Daniel kon het niet bolwerken tegen topspeler Johan v.d. Borst en dat betekende 2-2. Harmjan Lammers won via sterk positiespel van Robert-Jan v.d. Akker. Henk Klarenbeek kwam net te kort voor de winst en Aldert speelde fraai remise tegen Pieter Steijlen. De tussenstand was nu 6-4 Toen kwam de DES-trein op gang en volgde er twee mooie winstpartijen van Arjen Timmer en Matthias de Kruijf. Ronald v.d.Beek zorgde voor het beslissende elfde punt door netjes remise te spelen tegen Tjeerd Harmsma De laatste twee partijen leverde nog een winstpartij op voor Culemborg van Bulatov tegen Hermen Kroesbergen en een overwinning van DES-topscoorder Marcel Monteba tegen Ton van Adrichem. De eindstand werd hiermee 13-7 in het voordeel van DES 1 Door deze overwinning staat DES 1 met zeven punten op een mooie zesde plaats in de ere klasse!

DES 2 wint van stugge EAD 1
Het tweede tiental heeft met 12-8 gewonnen van de het stugge tiental van EAD uit Asten. Het was een homogene overwinning voor de Lunteranen. Er eindigde maar liefst acht partijen in remise. Jaap v.Hierden sr en Richard Cousijnsen zorgde voor de belangrijke winstpartijen vandaag. De acht remises van de andere spelers zorgde voor een een lekkere en verdiende overwinnig van D.E.S. 2 op Asten. Door deze winst stijgt DES 2 na de derde plaats in de landelijke eerste klasse.
Stand
1. T.D.V. 2 – Tilburg 7-12
2. A.D.G. 1 – Amersfoort 7-11
3. DES 2 – Lunteren 7-10

Eerste overwinning DES 3
Het derde tiental heeft een historische overwinnig behaald in de landelijke competie. De wedstrijd begon teleurstellend door een… nederlaag aan bord 1 van de niet opgekomen speler. Wie de schoen past trekke hem aan!! Peter Pasterkamp ging onderuit tegen Todor Wissink en dat was 4-0. Jan Bos en Berrian Lammers brachten de partijen in evenwicht door twee winstpartijen. Henk Jongbloed won en Stijn Overeem verloor dus dat betekende een 6-6. tussenstand. Melanie Voskuil won netjes van de senior Jos Lamers. Gerwin Schimmel verloor pas na vier uur van de sterke dammer en trainer van de damschool Alex Matthijsen. De overwinning voor DES 3 kwam op naam van: Michel Hendriken en Jan Heij Beide spelers zorgde via twee mooie winstpartijen voor de 8- 12 overwinning. DES 3 heeft nu vier punten en kan hiermee al terugzien op een mooi seizoen in de tweede klasse E.

DES1 – Hordijk 13-7
DES2 – EAD Asten 12-8
VBI Huissen – DES3 8-12

3 Replies to “Driemaal winst voor DES

 1. Yes!!!
  Uitslag WvM – Apeldoorn nu ook binnen: 10 – 10

  Dit betekend dat DES-1 in het LINKERRIJTJE staat!!!!

 2. En Marcel staat bovenaan de topscorerslijst, samen met Johan K. !!! Historische overwinning ook van het 3e, dankzij supercoach Berrian… ;-)

 3. Nou, tis vooral te danken aan de inzet van de spelers van het derde!!
  Met negen man, Huissen met 12-8 verslaan, daar heb je vooral gemotiveerde spelers voor nodig die ervoor willen gaan. Daar heb je als coach behalve het maken van de opstelling tijdens de wedstrijd zelf weinig invloed op!!

  Desalniettemin, ben ik erg tevreden met dit historische hoogtepunt in de geschiedenis van het derde.

Gesloten voor reacties.